Hoe prepareer ik leer om geverfd te worden?

  • Zorg er allereerst voor dat de leer schoon en droog is.
  • Met behulp van een van onze Leather preparer & deglazer producten maak je vervolgens de leer schoon.
  • Laat de schoenen weer drogen tot ze volledig droog zijn.

Hoe prepareer ik suède/ nubuck om geverfd te worden?

  • Suède en nubuck hoeven niet met aceton of de Leather preparer & deglazer voorbereid te worden. Dit is ook niet aangeraden.
  • Zorg dat de oppervlakte schoon, droog en vrij van stof is.

Wat is het verschil tussen de Leather preparer & deglazer en Acetone?

Beide kunnen gebruikt worden om leer te prepareren. Acetone heeft echter sterkere chemicaliën waardoor de leer beschadigd kan worden. Leather preparer & deglazer is een veiliger alternatief welke het leer niet beschadigd.

Ga altijd zorgvuldig om met beide producten!

Waar kan ik Angelus leerverf op gebruiken?

Angelus leerverf kan op elk leeroppervlakte worden gebruikt, maar ook op vele andere oppervlakken, zoals canvas, textiel en mesh! Zorg er altijd voor dat je de oppervlakte goed prepareert.

Angelus leerverf wordt niet aanbevolen voor het gebruik op de zolen van je schoenen, omdat de verf wegslijt zodra je begint te lopen.

Je kan het wel gebruiken op midsoles (Jordan 3’s, Jordan 4’s). Op robuustere midsoles is Angelus leerverf niet de beste optie (Converse, Vans, Jordan 1’s, Air Force 1’s, enz.).

Not recommended for outsoles of shoes.

Wat heb ik nodig om Angelus leerverf goed aan te brengen?

– Wattenschijfjes

– Angelus leerverf

– Verf kwasten

– Leather preparer & deglazer

– Maskeertape

De bovenstaande artikelen zijn essentieel in het correct toepassen van Angelus leerverf.

  1. Begin met het prepareren van de oppervlakte met behulp van de Leather preparer & deglazer in combinatie met de wattenschijfjes.
  2. Wanneer oppervlakte schoon en droog is, gebruik je de maskeertape om het gebied dat je gaat verven af te bakenen.
  3. Gebruik de kwasten om de verf dun aan te brengen. Indien nodig doe je meerdere lagen, maar wacht wel tot de eerste laag droog is voordat je de volgende aanbrengt.

Wat maakt Angelus leerverf anders?

Angelus leerverf is zo samengesteld dat het onwijs flexibel en niet krakend is. Als de oppervlakte goed is geprepareerd kan je de leerverf ook toepassen op oppervlakken als vinyl, patent leer en textiel.

Kan ik Angelus leerverf mixen?

Yes! Angelus leerverf is zo geformuleerd om makkelijk te kunnen mixen. Je bent zelf in controle om meer dan duizenden kleurencombinaties te creëren.

Hoe voorkom ik penseelstreken?

Om penseelstreken te voorkomen, moet je een schone kwast gebruiken van hoog kwaliteit.

Breng de verf vervolgens in lange dunne stroken aan om het zo gelijkmatig over de oppervlakte te verspreiden.

Kan ik Angelus leerverf in mijn airbrush gebruiken?

Dit is mogelijk. Je moet het echter wel verdunnen met Angelus 2-thin.

De aanbevolen ratio hangt natuurlijk af van de dikte die je wilt behouden in de verf, maar het is meestal 1:1, 1:4 (2-thin : verf).

Wat is beter: een airbrush of kwast?

Hoewel airbrushen voor velen de beste keuze lijkt, is het verven met een kwast in veel omstandigheden een betere optie. Denk aan het verven van kleine oppervlaktes en detailwerk. Uiteraard moet je zelf de keuze maken.

Hoe maak ik het verf dunner?

Angelus leerverf kun je het beste dunner maken met Angelus 2-thin. Afhankelijk van hoe dun je het wilt hebben, voeg je Angelus 2-thin toe.

Hoe voorkom ik dat de verf gaat kraken?

De voorbereiding is het halve werk.. Zorg dat je de oppervlakte goed schoonmaakt en prepareert voordat je begint. Dit voortkomt vaak het kraken.

Hoe bescherm ik de verf tegen krassen en slijtage?

Om de oppervlakte te beschermen, is het aangeraden om een finisher aan te brengen nadat je klaar bent met verven. Breng de finisher gelijkmatig aan in dunne lagen.

Hoe maak ik de leerverf doffer?

Om de leerverf doffer te maken moet je Angelus Duller aan de verf toe te voegen. Het is aangeraden om tussen de 5 tot 10% Duller te gebruiken in verhouding tot de hoeveelheid verf. Meer is niet nodig